Cord Blood Center lansează cel mai complex produs de pe piața celulelor stem din România

Cord Blood Center Medical lansează un nou produs în medicina bazată pe utilizarea celulelor stem, constând în recoltarea de țesut placentar. Sub denumirea de CBC RED DIAMOND, acesta este cel mai complex produs existent în acest moment pe piața celulelor stem din România, oferind în plus față de procesarea sângelui și a țesutului de cordon ombilical, și procesarea de țesut placentar.

Spre deosebire de celulele stem adulte, celulele stem derivate din placentă conservă caracteristici ale celulelor stem embrionare, respectiv o mai mare capacitate de multiplicare și diferențiere celulară înspre diverse tipuri celulare. Astfel, ele au capacitatea de a vindeca o serie de patologii care aparțin de medicina regenerativă și pentru care nu a fost descoperit un remediu până în prezent, patologii precum: boli cardiace, ciroză, hepatită cronică, Alzheimer, diabet zaharat, insuficiență cardiacă etc.

Noul pachet CBC Red Diamond pune la dispoziție o gamă diversă de celule stem din sânge placentar, sânge ombilical, țesut de cordon ombilical și țesut placentar, al căror potențial de utilizare terapeutică acoperă mai multe afecțiuni. În plus, unitățile depozitate pot fi utilizate în mod repetat. Diversitatea tipurilor de celule stem existente în acest pachet le oferă medicilor flexibilitate în decizia medicală, având posibilitatea de a opta pentru tipul și sursa de celule stem optime utilizării terapeutice, în funcție de particularitățile pacientului (tipul de boală, tipul de tratament, relația între pacient și grefele depozitate etc.).
Până în acest moment, două placente au fost recoltate și procesate cu succes în cadrul laboratorului din Cluj.

„Dacă celulele stem reprezintă șansa la viață, placenta reprezintă copacul vieții. Posibilitatea recoltării și depozitării de țesut placentar constituie un pas important pe scara evoluției medicinei regenerative, care, sperăm noi, va crește calitatea vieții. Suntem bucuroși că am ajuns până aici și avem încredere că, odată cu lansarea pachetului CBC Red Diamond, vom reuși să le oferim oamenilor o nouă sursă terapeutică extrem de prețioasă.”, a declarat Speranța Arciudean, Director MedicalCord Blood Center Group.
Pentru mai multe detalii legate de pachetul de celule stem Cord Blood Center Red Diamond, puteți accesa următorul link: http://www.cordcenter.ro/cbc-red-diamond.html

Leave a Reply