Cord Blood Center Medical aniversează 8 ani de existență în România

Astăzi Cord Blood Center Medical, ca și pionieră în domeniul bankingului familial de celule stem, aniversează 8 ani de existență în România. În prezent, Cord Blood Center deține două bănci de celule stem pe teritoriul țării noastre – în Cluj și în București – și însumează peste 70.000 de membri, părinți care au optat pentru serviciile sale pentru copiii lor.
De-a lungul celor 8 ani de activitate în România, Cord Blood Center Medical a înregistrat mai multe premiere medicale, fiecare dintre acestea contribuind la progrese și succese medicale ulterioare. În luna martie a anului 2006, Cord Blood Center a procesat prima grefă de sânge placentar recoltată în sistem familial în Romania. Acest prim pas, a fost urmat în 2008 de inaugurarea primei bănci de celule stem și de premiera medicală absolută pentru România, eliberarea în 2013 a primei grefe de sânge placentar utilizată ca tratament cu propriile celule stem pentru Alex, un băiețel bolnav de paralizie cerebrală, oferindu-i o șansă la o viață mai bună. În urma transplantului efectuat în SUA, Alex este mai alert, mai participativ la ședintele de kinetoterapie, pe traseul EEG constatându-se o mai bună organizare a activității cerebrale reflectată clinic printr-o îmbunătățire a atenției la diverși stimuli sau la vocile părinților .

Recent, Cord Blood Center a inițiat primul studiu clinic din România pentru tratarea paraliziei cerebrale la copii, prin transfuzie a unității proprii de sânge cordonal. Trialul clinic se va desfășura pe durata a 3 ani și nu presupune niciun cost din partea copiilor implicați în program.

În ultimii ani valoarea terapeutică a celulelor stem a fost confirmată pentru tratarea a peste 80 de boli grave, noi perspective de utilizare terapeutică în domeniul medicinei regenerative fiind în studiu medical. Pentru ca fiecare copil să aibă posibilitatea de a trăi o viață normală, Cord Blood Center le-a pus la dispoziție clienților săi primul și cel mai complex pachet de recoltare de celule stem din România, CBC Red Diamond, care include în premieră în țara noastră recoltarea de țesut placentar, considerat o sursă suplimentară și inestimabilă de celule stem recoltate la naștere.

„Suntem mândri de faptul că am reușit să contribuim la schimbarea vieților unor copii cu grave probleme de sănătate și ale părinților lor, totodată. Ca si companie care activează în domeniul sănătății este cea mai mare satisfacție pe care am putut să o oferim acestor familii, respectându-ne astfel promisiunea pe care ne-am asumat-o la început de drum! Le mulțumim tuturor celor 70.000 de părinți și copii români care au avut încredere și au fost alături de noi de-a lungul celor 8 ani de existență! Ne propunem ca pe parcursul anilor următori să fim în continuare alături de membrii familiei Cord Blood Center, prin noi proiecte medicale și prin facilitarea accesului la tratamente actuale și de perspectivă cu celule stem”, a declarat Speranța Arciudean, Director Medical Cord Blood Center Group.

Leave a Reply