Cursa Jogging în Scutece susținută pentru al doilea an consecutiv de Programul SAMAS, în cadrul Bucharest Marathon

Sâmbătă alergăm în familie

Programul SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari este prezent pentru al doilea an consecutiv în calitate de partener la lnternational Bucharest Marathon, venind astfel în întâmpinarea dorinței părinților de a le insufla copiilor un stil de viață sănătos, care implică grija pentru o nutriție corectă și pentru practicarea mișcării în mod regulat. Aceasta este premisa organizării cursei Jogging în Scutece, care va avea loc sâmbătă, 4 octombrie, la ora 12:30, în Piața Constituției.
După succesul de care s-a bucurat anul trecut, când au participat peste 200 de mamici și tătici, Cursa Jogging în Scutece sprijinită de Programul SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari continuă, fiind deschisă tuturor părinților care au copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 4 ani. Joggingul cu căruciorul este un prilej de divertisment și socializare, dar și de a face sport în familie, petrecând timpul liber împreună. De asemenea, părinții care preferă să își transporte bebelușii în sisteme de tip marsupii sunt așteptați să se înscrie și să participe la cursă, cu mențiunea că nu vor alerga, ci vor opta pentru mers alert.
”Am creat programul SAMAS din grijă pentru mame și sugari, pentru a ajuta mamele să ia decizii pertinente în ceea ce priveşte îngrijirea lor şi a bebeluşului lor. Și cum încrederea în forțele proprii și bucuria copilăriei se învață și ele, îi așteptăm sâmbătă la cursa Jogging în Scutece pe toți acei părinți care doresc să petreacă timp de calitate cu copiii lor. Garantăm distracție și voie bună fără febră musculară”, a declarat Ana Măiță, Purtător de Cuvânt al Programului SAMAS, îndemnându-i pe părinți ca sâmbată, 4 octombrie, să alerge în familie.
Jogging în Scutece este una dintre activitățile preferate atât de mamele care vor să-și recapete forma de dinainte de naștere, cât și de tații care preferă să petreacă timpul cu juniorii lor într-un mod dinamic. Mai mult decât atât, este o acțiune dedicată tuturor acelor părinți care sunt obișnuiți să facă genuflexiuni după jucăriile piticului sau pentru care mersul vioi în parc este o activitate cotidiană.
Distanța cursei este de 800 m, timpul de desfășurare este nelimitat, iar premiile sunt acordate prin tragere la sorți pentru 5 participanți curajoși care trec linia de finish. Fiecare dintre cei 5 câștigători vor primi o trotinetă și o gentă termoizolantă.
Înscrierea este gratuită și se realizează pe site-ul bucharest-marathon.com, la secțiunea Cursa copiilor/Jogging în scutece, susținută de SAMAS. Toți participanții primesc un tricou înainte de start, iar cei care ajung la finalul cursei primesc și o medalie care atestă faptul că au ajuns la linia de finish.
Pentru mai multe informații despre cursa Jogging în Scutece puteți accesa linkul www.bucharest-marathon.com/jogging-in-scutece/, iar mai multe detalii despre Programul SAMAS găsiți la www.programsamas.ro. Programul SAMAS a creat prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari, pentru a ajuta mamele să ia decizii pertinente în ceea ce priveşte îngrijirea lor şi a bebeluşului lor. Astfel, mamele pot apela pentru a beneficia de servicii personalizate în cea mai importantă perioadă a maternităţii: sarcina, naşterea, nutriţia şi îngrijirea copiilor până la 3 ani.

Leave a Reply