“Happy SETS Day” Peste 1.800 de elevi voluntari premiaţi în cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS

Cea de a treia ediţie anuală a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România – “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS s-a încheiat în cadrul unui eveniment special dedicat copiilor, pe stadionul Iolanda Balaş Soter din capitală, sub egida „Happy SETS Day”.

Momentul central al evenimenului l-a constituit ceremonia de premiere a celor mai active Cluburi SETS – Mișcare și Distracție din București, care a avut loc în prezenţa Gabrielei Szabo, ambasador al mişcării SETS şi ministru al Tineretului şi Sportului şi a altor oficialităţi reprezentând instituţiile şi organizaţiile partenere ale Fundaţiei PRAIS, din mediul public şi privat.

Cei peste 1.800 de elevi voluntari, cadre didactice şi părinţi prezenţi pe stadion au sărbătorit, alături de echipa Fundației PRAIS și de partenerii fondatori, câștigarea celor 6 trofee SETS ale acestei ediții – câte unul pentru fiecare sector. Evenimentul a fost transmis live, pe canalul YouTube al SETS.

Inovaţie a mişcării SETS, Cluburile de Mişcare şi Distracţie sunt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Cluburile, precum și toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului școlar, sunt înscrise pe platforma online www.sets.ro, intrând astfel automat în competiţia finală. În cei patru ani de derulare a programului, peste 11.500 de elevi s-au înscris voluntar în 280 de Cluburi SETS, desfăşurând 4.770 de activităţi fizice, esențiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

“Este foarte important pentru viitorul naţiunii noastre să asigurăm tinerei generaţii premisele unei dezvoltări armonioase, oferindu-i acces la sporturi diverse. Când an de an, sub îndrumarea profesorilor, tot mai mulţi copii se implică voluntar în practicarea de activităţi fizice în cadrul mişcării naţionale SETS, nu putem decât să fim mândri de ei şi să-i susţinem în continuare”, a declarat Gabriela Szabo, ambasador al mişcării SETS şi ministru al Tineretului şi Sportului.

De la lansare și până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane – public larg. Pe lângă intervențiile directe în şcoli, mişcarea naţională SETS a dezvoltat portalul de informare publică dedicat atât părinţilor, cât şi copiilor – www.sets.ro, care înregistrează peste 77.000 de vizitatori, precum şi propria platformă social media (conţinând pagini şi conturi SETS de Facebook – peste 28.600 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Următoarea ediţie SETS va demara în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2014-2015.

“Recunoscută internaţional, mişcarea naţională SETS, iniţiată de Fundaţia PRAIS, reuşeşte cu succes de 4 ani să contribuie la prevenirea obezităţii infantile şi la promovarea stilului de viaţă sănătos în 3 mari comunităţi. Suntem recunoscători miilor de voluntari, partenerilor noştri instituţionali şi privaţi, care ne susţin în alianţa de valori care sprijină o cauză socială importantă”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea mişcării SETS.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări. Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.

Partenerii mişcării SETS sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj şi Neamţ, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre şi Carrefour.

Fundaţia PRAIS a fost înființată acum 11 ani de către compania PRAIS Corporate Communications. Misiunea acesteia este de a promova accesul la educație şi resurse pentru tânăra generaţie, stilul de viață sănătos, grija față de natură, economia sustenabilă. Cele 15 programe naţionale de marketing social, bazate pe comunitate, create şi dezvoltate până acum, vor fi urmate în curând de alte proiecte de mare amploare.

Leave a Reply