Programează-te pe www.protectiasolara.ro pentru un control gratuit al alunițelor

Laboratoarele La Roche-Posay organizează în 32 orașe din țară în perioada mai-iunie 2014 Zilele Protecției Solare. Campania are ca scop controlul gratuit al alunițelor suspecte (care și-au modificat forma, culoarea sau dimensiunea) și educarea privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Pentru programare la cel mai apropiat medic dermatolog, consultați www.protectiasolara.ro.

Zilele Protecției Solare 2013, în cifre:

  • 120 de doctori
  • 20 de orașe
  • 4000 de broșuri despre melanom și eșantioane de protecție solară
  • 2000 de pacienți controlați
  • 36 de melanoame suspectate
  • 16 melanoame îndepărtate chirurgical11 carcinoame
  • 425 de pacienți de reexaminat anul următor

„Anul trecut, într-o campanie de numai 3 săptămâni, am schimbat radical soarta a 16 oameni. Numărul cazurilor de melanom a fost alarmant, de aceea suntem convinși că proiectul nostru trebuie să devină anual.” spune Miruna Biziniche Brand Manager La Roche-Posay România.

Deși melanomul malign este una din cele mai agresive tumori, 90% dintre cazurile depistate la timp sunt vindecabile¹. E timpul ca românii să își dea seama cât de important este să folosească protecția solară. Un studiu recent arată că 30% dintre români nu folosesc niciodată protecţie solară²; și asta în condițiile în care 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală şi de Est³. De asemenea, un studiu efectuat pe o durată de 15 ani în Australia arată că persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară au avut un risc mai scăzut de apariție a melanomului.

De 30 de ani, La Roche-Posay este implicat alături de comunitatea ştiinţifică pentru a promova protecţia solară în lume. De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaborează cu dermatologi la nivel internaţional pentru a crea produse de îngrijire şi machiaj, având la bază apa termală La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din întreaga lume recomandă zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile

Leave a Reply