2 milioane de euro investiţi în primul an al programului „O şansă pentru familia ta!”

Danone

Programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!” demarat de Danone România, împreună cu Fundaţia Heifer România şi cu sprijinul fondului de investiţii Danone Ecosystem, încheie primul an de implementare cu rezultate notabile pentru comunităţile participante: 170 de văcuţe gestante au ajuns la noii proprietari, iar comunităţile au fost dotate, pentru prima oară în România, cu 16 staţii de muls pentru a asigura cea mai bună calitate a laptelui colectat.

Lansat în octombrie 2012, „O şansă pentru familia ta!” se adresează comunităţilor de mici fermieri din zonele cu potenţial de dezvoltare redus, încurajându-i să se asocieze pentru a avea pe termen lung afaceri profitabile, prin producţia de lapte de bună calitate. Ideea de bază a programului este „DAR DIN DAR”: văcuţe gestante sunt oferite familiilor care nu au posibilitatea de a investi în achiziţionarea unui animal de rasă. Prima viţeluşă născută va fi, la rândul său, oferită altei familii. Astfel, darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Programul include şi o componentă de instruire a gospodarilor privind sănătatea, nutriţia, îngrijirea şi mulsul văcuţelor, pentru a obţine lapte conform cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene.

„În fabrica noastră din Bucureşti facem iaurturi cu lapte proaspăt colectat zilnic de la fermierii din România. De aceea, Danone investeşte constant în susţinerea producţiei locale de lapte prin diferite programe. Pentru a susţine micile gospodării familiale în eforturile lor de a produce mai mult lapte de calitate mai bună, Danone a lansat proiectul „O şansă pentru familia ta!”. Ne bucurăm că acest program contribuie la creşterea bunăstării comunităţilor prin oferirea gratuită de vaci de rasă şi staţii de muls şi avem încredere că vom avea în viitor mai mult lapte bun pentru produsele noastre de la aceste comunităţi”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.

Povestea video a acestui dublu proiect, de încurajare a producţiei de lapte de calitate şi dezvoltare socială a comunităţilor locale, se găseşte aici.

Investiţia până în acest moment este de peste 2 milioane de Euro, 170 de văcuţe gestante fiind dăruite familiilor din 3 comunităţi: Zimnicea (judeţulTeleorman), Belin (judeţul Covasna) şi Cocorăştii Colţ (judeţul Prahova). Investiţiile vor continua şi în 2014, planurile fiind de creştere a cantităţii de lapte colectat de Danone.

Pentru prima oară în România, în cadrul acestui program au fost achiziţionate şi instalate 16 staţii mobile de muls, ce asigură condiţii superioare de igienă a mulsului, precum şi tancuri de răcire şi stocare pentru lapte, care sunt folosite în comun de toţi gospodarii din comunitate.

„O şansă pentru familia ta!” este un program pilot, care se desfăşoară pe o durată de 3 ani. În total, 800 de familii cu venituri mici vor beneficia de animale, echipamente, instruire, pe principiul „Dar din Dar”.

Leave a Reply