Teatrul Ion Creangă lansează al doilea cd cu teatru radiofonic

cd

proiect inițiat în colaborare cu Teatrul Național Radiofonic și Radio România Cultural

Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu Teatrul Național Radiofonic, lansează sâmbătă, 2 martie, ora 9.00, la sediul Radio România Cultural, a doua ediție a suportului digital „Poveştile lui Ion Creangă interpretate de actorii Teatrului Ion Creangă”.

„Cinci pâini”, „Povestea unui om leneş”, „Prostia omenească” de Ion Creangă sunt 3 scenarii adaptate radiofonic de Sanda Socoliuc, în interpretarea actorilor Teatrului Ion Creangă, care vin în completarea ediției lansate în luna aprilie a anului trecut. Ele fac parte dintr-un proiect mai amplu desfășurat de Teatrul Național Radiofonic care a debutat, sub regia lui Cornel Todea, cu poveștile „Capra cu trei iezi”, „Fata babei și fata moșului”, „Punguța cu doi bani”.

Adaptarea radiofonică a proiectului aparține Sandei Socoliuc, regia este semnată, după cum urmează: regia artistică: Attila Vizauer; regia muzicală: George Marcu; regia tehnică: Mihnea Chelaru; regia de studio: Janina Dicu. Din distribuție fac parte: Anca Zamfirescu, Ionuţ Ciocia, Gabriel Coveşeanu, Marioara Sterian, Cristian Boeriu, Daniel Tudorică, Ionuţ Antonie, Ani Creţu, Ion Gh. Arcudeanu.

În avanpremieră, și ca o strânsă legătură cu mult îndrăgita reprezentație deja programată „Un lup, o capră și trei iezi”, dar și cu aniversarea zilei lui Ion Creangă în data de 1 Martie, actorii Teatrului Ion Creangă vor susține spectacolul lectură „Povestea unui om leneş” în data de 28 februarie, ora 10.00, la Sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr. 53.
Sunteți așteptați, ca doar cu o zi înainte de venirea Mărțișorului, să veniți împreună cu cei mici la Teatrul Ion Creangă pentru a încheia luna februarie cu un vesel „Ş-am încălecat pe-o şa, ş-am spus povestea aşa”!

Leave a Reply