Pe voi unde vă poartă pantofii fermecați?

pantofioriveseli___O-toamna-de-poveste__big

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la copilărie îmi aduc aminte de poveștile la gura sobei, de botoșii pufoși de casă tricotați de bunica, cu grijă și dragoste, și nu în ultimul rând de pantofiorii mei galbeni pe care-i luam în orice explorare și descoperire, ba chiar nu mă dezlipeam de ei nici atunci când afară ningea sau era atât de cald încât toată lumea prefera sandale sau șlapi și lăsau pantofii la “odihnă” acasă.

Mi-au fost alături la prima mea cocoțare într-un cireș bătrân din curtea bunicilor, la prima căzătură  zdravănă de pe bicicletă care s-a lăsat cu lacrimi multe și învățături și mai multe, în prima zi de grădiniță când emoțiile parcă mă ridicau de pe sol, dar pantofiorii meu colorați și veseli au fost acolo mereu să mă mențină cu picioarele pe pământ atunci când este nevoie și cu capul în nori atunci când trebuia să mai și visez.

Dacă atunci când creștem avem cu toții pantofi pentru ocazii speciale, pentru sesiunea de alergat în parc, ieșirile la picnic și activitățile de zi cu zi, unii sau mai bine spus unele (pentru că este de obicei valabil la doamne și domnișoare) au un dulap plin cu pantofi veseli și colorați. Atunci când suntem mici o singură pereche contează: perechea magică, cea favorită, pe care o încalți atât în casă, de dragul lor, nu de nevoie, desigur, cât și la grădiniță, în prima zi de școală, la locul de joacă, în plimbările lungi de mână cu părinții sau experimentând ceea ce în viitor se va numi prezent.

Pantofii fermecați îți sunt mereu prietenii care nu spun niciun secret nimănui, amicii care te susțin atunci când e musai să urci în copacul vecinilor pentru că merele lor sunt mereu mai dulci, cei care te ajută să mai faci un pas în plimbarea cea lungă alături de cei mai buni prieteni și cei care te atenționează că nisipul din groapa cu nisip din parc a fost adus și în casă, așa… de dragul jocului.

Dă-i unei fete pantofii potriviți și va cuceri lumea, dă-i unui copil o pereche de pantofiori veseli și va face cunoștință cu lumea pentru a o cuceri apoi!

O campanie inițiată de prietenii noștri de la pantofioriveseli.ro cu ocazia lansării noii colecții de încălțăminte pentru copii. Citește și povestea condurilor de prințesă! Iar dacă vrei să inventezi și tu povești cu pantofi, te invităm să îți alegi tema preferată – musai să ne spui și nouă, după aceea!

One thought on “Pe voi unde vă poartă pantofii fermecați?

Leave a Reply