Irina Begu, Simona Halep si Alexandra Dulgheru incurajeaza micii tenismeni

Bucuresti, 20 septembrie. Trei dintre cele mai bune jucatoare romance de tenis, Irina Begu (38), Simona Halep (41) si Alexandra Dulgheru (53) au avut ocazia in acest sezon sa incurajeze direct micii jucatori de tenis din Romania, participanti cu totii la competitiile Tenis10, dedicate copiilor intre 4 si 10 ani.

Emotii mari pentru copiii prezenti intr-o zi de duminica, la final de mai, pe terenurile de la TC Idu din Mamaia. Emotii pentru ca, imbracati de sarbatoare si cu rachetele in maini, se vedeau deja Federeri, Nadali si Sharapove, dar si pentru ca, odata cu incheierea competitiei, isi asteptau cu nerabdare cadourile. Fiindca, se stie, la Tenis10 toata lumea pleaca acasa, pe langa experienta, si cu cate o diploma si un premiu. De data aceasta, cea care le-a inmanat premiile a fost una dintre cele mai in forma romance din circuitul WTA, constanteanca Simona Halep, ea insasi crescuta pe terenurile bazei sportive de pe malul lacului Siutghiol. Copiii, ca si parintii lor, au aplaudat-o cu multa caldura, iar ea a avut tot timpul un zambet pe buze, pozandu-se cu fiecare dintre copiii prezenti.
Simona s-a aratat incantata de sistemul Tenis10, care ii initiaza in tenis pe cei mici, dar si surprinsa ca atat de multi au recunoscut-o si au asaltat-o cu cereri de autografe. “E prima data cand mi se intampla asta”, a declarat, emotionata, a doua romanca din clasamentul WTA.

Doua luni mai tarziu, la sfarsit de iulie, Irina Begu se bucura de entuziasmul zecilor de copii prezenti pe terenurile Academiei de Tenis Herastrau, tot intr-o competitie Tenis10. Se intampla in dimineata zilei care avea sa-i aduca Irinei trofeul de campioana la BCR Open Romania si punctele necesare accederii in elita tenisului feminin, in topul 50 WTA.
“Este o idee geniala. Am mai vazut asemenea evenimente pentru copii in America. Mi se pare un lucru foarte frumos si ma bucur sa vad ca exista la noi.” declara Irina, incantata ca, si in Romania, cei mici au sansa sa experimenteze tenisul usor, distractiv si sanatos .
O alta prezenta-supriza la un turneu Tenis10 dedicat micilor campioni, la inceputul lunii septembrie, a fost cea a jucatoarei Alexandra Dulgheru, 53 WTA, una dintre cele mai importante jucatoare romance ale tinerei generatii. Alexandra le-a vorbit copiilor despre frumusetea tenisului si le-a impartasit cateva amintiri din copilaria ei, legate de sportul alb. ”Pentru mine e o bucurie ca am putut fi astazi aici. Imi aduc aminte de cum eram eu la varsta lor. Pana la urma, tenisul este un joc, sportul este imprevizibil, de aceea este si asa frumos. Una dintre amintirile cele mai frumoase pe care le am e de cand am jucat, la Cutezatorii, doua turnee in acelasi timp, unul de pitici-fete si unul de 8-10 ani fete. Le-am castigat pe amandoua.”

Leave a Reply