Lansare sezon toamna StudentObike

StudentObikeStudiez, deci pedalez

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea in Bucuresti si in orasele din tara a celei de-a doua editii a StudentObike, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Astfel, incepand din 23 septembrie, sezonul de toamna 2013 StudentObike isi va relua programul la Iasi, Cluj si Brasov, iar in Bucuresti, deschiderea se va face astazi, 24 septembrie.

Studentii din Brasov vor putea sa inchirieze bicicletele galbene de la centrul aflat in Complexul Memorandului, cei din Cluj vor gasi biciclete StudentObike la centrul de inchiriere din Compexul Hasdeu, iar la Iasi, la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii.

In Bucuresti, bicicletele pot fi inchiriate de studenti de la centrele aflate la ASE – Piata Romana, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie.

,,Programul StudentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor StudentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

“Asteptam studentii din cele patru orase sa inceapa anul universitar in forta si cu multa energie. Bicicletele StudentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare! Ne bucuram sa anuntam faptul ca anul acesta, in primele trei luni de functionare, am inregistrat 18.300 de inchirieri StudentObike, in crestere de la un an la altul”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

Despre StudentObike:

StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sase centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

StudentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 300 de biciclete: 150 de biciclete in Bucuresti, 50 in Brasov, 50 in Cluj-Napoca si 50 de biciclete in Iasi.

Bicicletele vor putea fi folosite atat in campusul universitar cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Leave a Reply