Hărţuirea online, un fenomen care afectează 89% dintre copii, arată un studiu Bitdefender

Violenţa pe internet duce la apatie şi mânie, în cazul a 54% dintre copii

BUCUREŞTI, România – 11 Octombrie, 2011 – Bitdefender®, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, a făcut public un studiu prin care se arată că 89% dintre părinţi declară că micuţii lor au fost afectaţi de fenomentul hărţuirii pe internet (cyberbully-ing).

Studiul, desfăşurat pe un eşantion de 1,740 de părinţi din cinci ţări, a scos în evidenţă faptul că 54% dintre victimele fenomenului de cyberbully-ing au fost grav afectate, suferind stări de violenţă, mânie, tristeţe sau apatie.

Fenomenul de Cyberbully-ing este o formă de agresiune virtuală, care se manifestă prin ameninţări, hărţuire, umilire sau comportamente violente îndreptate asupra unei victime în mediul online, fie pe platforme virtuale, prin programele de mesagerie instanta sau pe e-mail. În urma unor astfel de comportamente, 19% dintre părinţii intervievaţi au declarat că au căutat ajutor specializat pentru copiii lor, conform studiului Bitdefender.

Rezultatele studiului ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru părinţi – este extrem de important să intervii şi să iei măsuri atunci când copilul este victima unui atac de cyberbully-ing”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Bitdefender E-Threats Analysis and Communication Specialist. “Părinţii trebuie să înţeleagă importanţa folosirii unui program de control parental şi nevoia de a supraveghea activitatea copiilor pe reţele sociale şi pe internet, in general”, a continuat aceasta.

Bitdefender Internet Security 2012 include funcţia de Control Parental, care îi ajută pe părinţi să supravegheze activitatea copiilor pe internet. Cu toate acestea, implicarea directă a părinţilor în educarea tinerilor cu privire la avantajele şi riscurile folosirii internetului, rămâne elementul cheie în combaterea fenomenelor de violenţă online îndreptate asupra copiilor.

Mai multe detalii despre studiu pot fi găsite pe Malwarecity.

Despre Bitdefender®
Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Încă din anul 2001, Bitdefender este unul dintre liderii industriei de securitate, dezvoltând tehnologii inovatoare, multiplu premiate la nivel internaţional. În fiecare zi, Bitdefender protejează datele a peste 10 milioane de utilizatori individuali şi companii. Soluţiile Bitdefender se distribuie peste tot pe glob, printr-o reţea puternică de distribuitori.

Recent, compania a primit o serie de recomandări valoroase din partea unor publicaţii prestigioase din SUA şi Europa, printre care ConsumerSearch, Which?, Stiftung Warentest şi Taenk. Totodată, tehnologiile antivirus Bitdefender au obţinut rezultate superioare în cadrul testărilor specializate organizate de instituţii independente de profil, precum AV Test şi AV-Comparatives. Mai multe informaţii despre gama de programe antivirus Bitdefender sunt disponibile pe site-ul companiei. În plus, Bitdefender le pune la dispoziţia utilizatorilor platforma Malware City, o resursă completă de informare şi formare în domeniul securităţii informatice.

Sursă foto: Ana Fukase/ Flickr.com.

Leave a Reply