Peste 420 de elevi ai Școlii Britanice din București au participat la ediția 2013 a Cupei “Ilie Năstase”

Ilie Nastase & Echipa Casa Olt

Prezent la eveniment, celebrul jucător de tenis român a înmânat personal Trofeul echipei câștigătoare.

Școala Britanică din București (BSB) a organizat ieri a 13-a ediție a Cupei sportive “Ilie Năstase” (Ilie Năstase Sport Trophy). Peste 420 de elevi și aproximativ 200 de familii și susținători au celebrat, astfel, Ziua Sportului, fiind prezenți pe Stadionul Iolanda Balasz Söter pentru o serie de evenimente sportive care au inclus probe de atletism clasice (100 de metri alergări, săritura în înălțime, săritură în lungime, cursa cu obstacole, etc), dar și altele, mai speciale, cum ar fi: tragerea la poartă, cursa cu apă, cursa cu lingură și ou, alergarea în sac, aruncarea sacului cu fasole, etc.

Cupa “Ilie Năstase” este un eveniment anual conceput ca o competiție sportivă între cele 4 “Case” ale școlii, numite după râuri din România – Olt, Argeș, Dunăre și Mureș – reunind elevi cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani care concurează pentru premiul cel mare: Trofeul “Ilie Năstase”, înmânat ieri personal de către celebrul jucator de tenis român echipei câștigătoare, purtătoare a tricourilor galbene – Casa Olt.

“Sunt mândru să sprijin astfel Ziua Sportului la Școala Britanică din București și mă bucur să văd că toți elevii școlii fac sport cu o asemenea pasiune. Sportul ne pregătește pentru performanță, dându-ne tuturor ocazia de a ne depăși propriile limite și șansa de a fi oameni mai buni. Iar eu sunt 100% un suporter al acestui proiect”, a declarat Ilie Năstase, prezent ieri la ceremonia de premiere a Zilei Sportului la BSB.

Trofeul “Ilie Năstase” este o celebrare a spiritului de echipă și o expresie a accentului pe care Școala Britanică din București îl pune cu privire la beneficiile unui stil de viață sănătos, dietă echilibrată, exerciții fizice și fitness. Elevii concurează individual în diversele probe ale întrecerii sportive, însă câștigătoare este întotdeauna echipa – “Casa” – căreia i se acordă Trofeul, în conformitate cu numărul de puncte adunate de membrii săi.

“Suntem fericiți să îi încurajăm pe elevii noștri să performeze în cadrul unei echipe, să fie fair-play, să se bucure de viață și să aibă un stil de viață echilibrat și sănătos. Ziua Sportului este ocazia perfectă pentru a le reaminti tuturor și, de asemenea, pentru a acționa corespunzător cu aceste valori. Mulțumim invitatului nostru special, domnului Ilie Năstase, care este, încă o dată, un exemplu viu și un ambasador perfect al fair-play-ului, performanței personale și succesului, pentru toți elevii noștri “, a declarat
Jo Puddy-Wells, Directorul Școlii Britanice din București.

Casa Olt este pentru a doua oară consecutiv câștigătoarea competiției, după ediția de anul trecut când, de asemenea, Trofeul “Ilie Năstase” le-a revenit tot echipierilor purtători ai culorilor galbene.

Leave a Reply